Vragen
Op internet komen we verschillende benamingen tegen. We praten in het algemeen over hoge darmspoelingen, maar met darmspoelingen, colon hydrotherapy en colonhydrotherapie bedoelen we dezelfde behandelingen. Het komt allemaal op hetzelfde neer: het reinigen van de dikke darm. Door het reinigen van de dikke darm komt er ruimte waardoor de andere organen hun opgestapelde afval, ook wel toxines genoemd, kunnen deponeren in de dikke darm. Het resultaat is een lekker schoon en fris gevoel, een schoon lichaam wat van daaruit weer opgebouwd kan worden met de juiste voeding en eventuele voedingssuppletie. Het resultaat is ook een betere stoelgang en verminderde lichamelijke en/of psychische klachten. Hieronder een leuke uitleg over het belang van goed werkende darmen.
Worden de darmspoelingen vergoed door de zorgverzekeraar?
Dit hangt af van je zorgverzekeraar en de polis die je hebt afgesloten. Neem zelf contact op met je zorgverzekeraar om uit te vinden of de behandeling (deels) wordt vergoed. Colon in Balance is aangesloten bij het CAT, collectief alternatieve therapeuten. Daarnaast ook bij de BCHT, beroepsgroep voor colonhydrotherapeuten.
Nee, colonhydrotherapie is geen medische behandeling, maar een reiniging van de dikke darm om de eigen gezondheid te herwinnen c.q. behouden. Voordat je een behandeling ondergaat, vindt een intakegesprek plaats. Als hieruit blijkt dat het beter is om overleg te hebben met een behandelend arts, dan geven we je een doorverwijzing naar je arts om daarmee te overleggen. Ben je al onder behandeling van een arts? Dan kun je ook vooraf contact opnemen om te overleggen of de behandelingen in jouw situatie verstandig zijn.
Je kunt te allen tijde terecht voor een behandeling, tenzij je bent gediagnostiseerd met één van onderstaande ziekten of lichamelijke klachten. Heb je één van deze klachten, maar is de situatie verouderd of heeft de klacht zich gestabiliseerd, dan kan een behandeling wèl zinvol zijn. In dat geval kan je het beste even contact met me opnemen.
– een vorm van kanker
– ziekte van Crohn
– diverticulosis
– Colitis Ulcerosa
– fistels
– rectale bloedingen
– bloed in braaksel
– longemfyseem
– eerste drie maanden van de zwangerschap
– tijdens de borstvoedingsperiode
Kan ik spoelen als ik mijn menstruatie heb?
Ja. Als de menstruatie op gang komt of als je in de menstruatiecyclus zit, dan kun je gewoon komen spoelen. Je menstruatiecyclus is een maandelijkse reiniging van je baarmoeder en de darmspoelingen kunnen een welkome behandeling zijn. Met name als de menstruatie klachten met zich meebrengt, zoals migraine, algehele malaise, buikkrampen, menstruatiepijnen, PMS, acné en stemmingswisselingen. Je kunt zowel gebruik maken van een tampon als van een maandverband. Menstrueer je licht? Dan is het beter om geen tampon in te brengen voor de behandeling. De ervaring leert dat er minimaal tot niets aan vocht vrijkomt tijdens de behandeling.
Kan ik spoelen als ik ziek of erg verkouden ben?
Dat veel mensen in de wintermaanden ziek zijn is een heel normaal gegeven. Juist dan is het goed om toch te komen spoelen, omdat je er de bacterie of het virus dat de griep veroorzaakt makkelijker je lichaam mee kunt uitwerken. Dus als je uit je bed kunt komen, is het mijn advies om zeker te komen reinigen!
Ook kan je door de ontgifting een grieperig gevoel krijgen, wat zwak in de benen voelen, ineens verkouden worden of de detox van je lever voelen in je rechterflank. Als je twijfelt over de aard van griep, verkoudheid of ziek zijn en je wilt overleggen, bel me dan gerust. We kunnen samen bekijken of we de behandeling door laten gaan of willen verzetten.