Wordpress

Klachten

Een goede balans in lichaam en geest verhoogt de levenskwaliteit. Colonhydrotherapie, anders gezegd ‘het ondergaan van een serie darmspoelingen’, kan een absolute oplossing voor je gezondheid bieden, met name bij klachten zoals:

Algemene klachten

-een opgeblazen gevoel in de buik
-een spastische darm
-energievermindering
-lusteloosheid
-migraine
-moeite om af te vallen of na afgevallen zijn, terugvallen in het oude voedingspatroon
-obstipatie of diarree
-PDS/IBS (Prikkelbare Darmsyndroom)
-toch darmklachten, ondanks een gezonde levensstijl
-vitaliteitsvermindering
-libidovermindering

Overgewicht

Veel mensen hebben last van overgewicht. Een goede colonhydrotherapiebehandeling/ darmspoeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Door de darmplaque kan de darmflora namelijk zo verstoord zijn, dat een capsule probiotica en de juiste voeding niet helpen. Als je de darm niet reinigt blijft die verstoring er zitten.

Weg van voedsel in het lichaam

Na een maaltijd gaat het voedsel via de maag naar de dunne darm en daarna bereikt het de dikke darm. Het voedsel is dan nog steeds een vloeibare brij, waardoor alle resterende voedingsstoffen door de darmwand opgenomen kunnen worden.

Maar door jaren van stress, een ongezond dieet en het negeren van de natuurlijke drang om naar het toilet te gaan, kan er op de darmwand een rubberachtige laag aangekoekte, verharde ontlasting ontstaan over de gehele lengte van de dikke darm. Ook te weinig lichaamsbeweging kan (mede)veroorzaker zijn. Soms is deze laag met oude, onverteerde en opgehoopte ontlastingsresten zo dik dat er slechts een klein tunneltje vrij blijft voor het doorlaten van de zachtere stoelgang. Het lichaam kan dan geen belangrijke voedingsstoffen meer opnemen. In plaats daarvan worden de afvalstoffen uit de ingedikte ontlasting door de darmwand weer in de bloedstroom opgenomen. Omdat ze niet goed afgevoerd kunnen worden naar de darmen, bereiken de afvalstoffen andere organen zoals de nieren en de lever, die vervolgens de extra last van eliminatie op zich moeten nemen. Hierdoor komt het gehele systeem onder druk te staan en het lichaam kan zich niet meer goed weren tegen al deze afvalstoffen. Het een en ander hoopt zich op en gisting kan het gevolg zijn. Klachten variëren van obstipatie tot diarree.

Toxische conditie

Opgehoopte afvalstoffen in het lichaam; het is gemakkelijk in te denken hoe ongezond het is als ontlasting zich ‘ophoopt’ in het lichaam. Als deze conditie niet behandeld wordt, dan kunnen diverse organen en zelfs de bloedsomloop het opgeven. Wie uiteindelijk naar de dokter gaat, lijdt dan vaak al jaren aan de symptomen van een toxische conditie en constipatie:

-Gasvorming zoals winderigheid en het laten van boeren
-Slechte adem, beslagen tong, onaangename lichaamsgeuren
-Huiduitslag, grauw bleek uiterlijk
-Koude handen en voeten, vochtophoping in de extremiteiten
-Pijn onder in de rug
-Uitpuilende zachte of harde onderbuik
-Moeheid, depressie
-Geïrriteerdheid, angst, nerveusheid
-Pijn in spieren en gewrichten
-Slijmvorming in longen, keel, neus en voorhoofdsholten
-Hoofdpijn, allergieën
-Verkoudheden en griep
-Menstruatieproblemen
-Moeilijkheden met prostaat
-Gebrek aan seksuele interesse
-Onregelmatige bloeddruk

Veel van deze klachten kunnen na een serie colonhydrotherapiebehandelingen/ darmspoelingen opgelost zijn.

Scroll to Top