Lever- en galblaasreiniging

Lever- en galblaasreiniging

De algemene lever- en galblaasreiniging is een lichte reiniging, die vaak als supplement bij de colonhydrotherapie wordt toegepast. Ook als je geen galblaas meer hebt, kan je dit volgen. Deze kuur is optioneel te volgen en aan te raden als je geregeld vlees, zuivel, suikers, brood, alcohol en veel E-stoffen binnenkrijgt. Wie de kuur volgt, kan er voor kiezen om dit volledig met sappen te doen.

MADOVR

In de kuurweek plan je, als het kan, drie darmspoelingen op maandag, donderdag en vrijdag. Deze dagen zien er als volgt uit:

-Drink vier keer per dag verse groentesappen (liefst zelfgemaakt sap of uit de reformzaak) of eet verse, bij voorkeur biologische groene groenten (zoals sperziebonen, komkommer, spinazie, bleekselderij).

-Drink veel zuiver bronwater zonder prik. De helft van je gewicht in onsen omgerekend.

-Neem een darmspoeling.

-Neem drie keer per dag, 15 minuten voordat je sap drinkt of iets te eten neemt leverreinigingsdruppels en (vloeibare) Omega 3-olie. Deze zijn bij mij in de praktijk of in een reformzaak te verkrijgen.

DIWO

Op dinsdag en woensdag hanteer je dezelfde richtlijnen maar nu zonder darmspoelingen.

Op woensdag- en donderdagavond, maak je een mix van 25 ml. olijfolie met 25 ml. geperst citroensap, om op te drinken voordat je gaat slapen. Vervolgens ga je een half uur tot een uur op je rechterzij liggen en probeer je in slaap te vallen. Spoel niet na en eet niets.

VR

Op vrijdag neem je door de dag heen kleine porties verse vegetarische soep. Gebruik geen kippen-, runder- of visbouillon, maar trek de soep van verse groente en vegetarische bouillon zonder olie.

Let tijdens de vierde en vijfde kuurdag op heldergroene, rode of zwarte erwtachtige bolletjes in de ontlasting. Gebruik bijvoorbeeld een oude zeef om de ontlasting op te vangen en af te spoelen, om echte galstenen te zien. Dit lijkt misschien vies, maar het brengt veel inzichten over de inhoud van je eigen lijf!

Ook parfums, deodorants en dergelijke zijn zwaar voor je lever. Dus als je dat veel gebruikt, zou ik dat deze week even niet doen. Soms worden de dagen net anders ingepland en kan je langer met de kuurweek bezig zijn. Blijf de richtlijnen dan volgen tot aan de laatste spoeling. Vanaf die dag mag je weer langzaam je eigen voedingspatroon hervatten.